Telefoonnummer

+ 040 600 8081

E-mail

[email protected]

Openingstijden

Ma-Za: 10.00 - 20.00

Aanhangers van microdosering beweren dat het nemen van kleine hoeveelheden psychedelische drugs je humeur en creativiteit kan stimuleren, maar we weten nog steeds niet de volledige impact ervan

Je hebt misschien wel eens gehoord van microdosering – de praktijk van het nemen van kleine hoeveelheden psychedelische drugs zoals LSD in de hoop een soort hersenboost te krijgen. Mensen die microdoseren beweren dat het hen productiever, creatiever en meer gefocust maakt.

Maar heeft het daadwerkelijk een van deze effecten? Onderzoekers beginnen te onderzoeken wat microdosering eigenlijk doet, door enkele van de eerste placebogecontroleerde onderzoeken naar de praktijk uit te voeren.

Wat is microdoseren?
Mensen die microdoseren, proberen niet high te worden. Er is geen echte consensus over hoe groot een dosis een microdosis is, maar mensen melden meestal dat ze ongeveer een twintigste tot een tiende van een ‘volledige’ of recreatieve dosis LSD nemen – of andere psychedelische drugs zoals paddo’s of truffels, die de psychedelische samengestelde psilocybine.

In zulke kleine hoeveelheden hebben deze medicijnen niet de trippy visuele en audio-effecten die je normaal gesproken zou associƫren met psychedelica. Maar sommige mensen beweren dat ze subtielere, zelfs subperceptuele voordelen hebben.

Hoewel microdosering vaak wordt geassocieerd met het type productiviteitshacker uit Silicon Valley, verwerpen velen in de microdoseringsgemeenschap dit beeld en zeggen ze dat het om meer gaat dan alleen maar vooruitkomen op de werkplek.

Lees hier meer ervaringen

Aanbevolen artikelen