VIJF TIPS OM JE OP WEG TE HELPEN NAAR MOOI, GEZOND LANG HAAR!

Mooi, gezond lang haar .. daar dromen we toch allemaal van? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een coupe à la Blake Lively. Gemiddeld groeit ons haar maar een halve tot één centimeter per maand. Speciaal voor jullie heb ik daarom een aantal fijne tips verzameld die je (uiteraard met een beetje geduld) op weg helpen naar mooi, gezond lang haar.

TIP 1: STEL EEN KNIPBEURT NIET UIT.
Ironisch genoeg is de schaar je beste vriend, het zorgt namelijk dat je gespleten haarpunten niet verder naar boven toe splijt waardoor je nog meer van je haar moeten knippen. Het beste kun je elke 8 weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen.
TIP 2: JE HAAR IS WAT JE EET.
Een goede shampoo en conditioner kunnen je zeker goed op weg helpen, maar om mooi en gezond haar te krijgen is het ook belangrijk wat je eet. Je haar reageert namelijk op dezelfde manier op wat je eet als je huid en je lichaam. Drink naast gezond eten ook voldoende water.
TIP 3: WIJS JE KATOENEN KUSSENSLOOP DE DEUR!
Slapen op een zijden kussensloop kan helpen je haar en huid gezond te houden. Een zijde kussensloop heeft een zachter oppervlak, er ontstaat dus minder wrijving wat de kans op haarbreuk verkleind. Daarnaast zorgt het voor minder klitten in je haar. Twee vliegen in één klap!
TIP 4: MASSEREN, MASSEREN EN MASSEREN!
Lang niet de meest vervelende tip, kijk je moeder, vriend of vriendin eens lief aan en het zen momentje kan beginnen! Door je hoofdhuid te masseren zorg je voor een goede bloedtoevoer, wat weer de haargroei stimuleert. Dus masseer je hoofdhuid regelmatig tijdens een wasbeurt, een avondje netflixen of laat het doen door iemand anders.
TIP 5: BEHANDEL JE HAAR MET LIEFDE
Houd je haar gezond door verzorgende producten te gebruiken. Te veel verschillende producten gebruiken is niet goed, maar te weinig nog minder. Verwen je haar regelmatig met een (natuurlijke) haarmasker en maak gebruik van een verzorgende olie of serum. Gebruik daarnaast een beschermend product voor je een heet stylingsapparaat gebruikt ( of vermijd ze!). 
Heb je weinig geduld? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor haarextensions, bijvoorbeeld de Oxy extensions. Hier vind je mooie, leuke en budgetvriendelijke haar verlengingen.

1 gedachte over “VIJF TIPS OM JE OP WEG TE HELPEN NAAR MOOI, GEZOND LANG HAAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *