RISHWAN DAMIAN | 5 MAANDEN OUD

Bij het schrijven van deze update heb ik het wel even moeilijk gehad, vijf maanden alweer… De tijd gaat zo ongelofelijk snel, onze kleine man gaat gewoon richting de zes maanden!
VIJF MAANDEN OUD
Rishwan is een ontzettend vrolijk, blij en gelukkig kind. Hij wilt alles volgen, overal aan mee doen en gewoon niks missen. Zo nu en dan gaat hij mopperen, omdat hij niet wilt slapen terwijl hij eigenlijk niet meer wakker kan blijven. Heel schattig om te zien hoe hij dan nog probeert te lachen terwijl zijn oogjes al dicht vallen. Elke dag gaat hij steeds meer reageren op stemmen en geluiden. Als je Rishwan op je schoot houdt dan probeert hij zich een beetje los te wringen en zelfstandig  te zitten. Want tja, zeg nou zelf blijven liggen is ook maar zo saai. Sinds deze maand kan hij een vreemd of bekend gezicht goed onderscheiden van elkaar. En ook beseft hij wanneer ik niet in de buurt ben, dat maakt het soms wel even lastig. De groentehapjes als bijvoeding gaan trouwens ook erg goed, hij is er helemaal dol op.
CONSULTATIEBUREAU
Op 27 maart zijn we weer naar het consultatiebureau geweest voor een maandelijkse controle, tevens was dit de laatste controle voor Rishaya. Ik ging er met een dubbel gevoel heen, omdat ze beide prikjes kregen. Maar het ging eigenlijk heel goed. De controle van Rishaya ging eigenlijk vrij snel, alles was goed en ze stonden versteld van haar woordenschat. Dat is natuurlijk niks nieuws, omdat Rishaya de hele dag vrolijk door kletst. Rishwan kreeg twee prikjes en liet wel even weten dat hij het er niet mee eens was. Hij weegt nu 6890 gram en is 63 centimeter lang.

TROTS!
Volgende maand gaat Rishaya al naar de basisschool en wordt Rishwan alweer zes maanden oud! Langzaam maar zeker worden mijn kleintjes steeds groter en hoewel dat soms jammer is, is het aan de andere kant geweldig om te zien. Als moeder kan ik alleen maar trots op ze zijn; hoe zich ontwikkelen als persoon, maar ook de band die ze samen in een korte periode al hebben opgebouwd.

RISHWAN…:

wordt vaak door mensen ouder geschat dan dat hij is.
♥ vindt het heerlijk om te wandelen en om zich heen te kijken naar gebouwen, dieren, auto’s, enzovoorts.
♥ kletst heel wat af als hij wakker is. Hij grinnikt en kraait er dan vrolijk op los.
♥ heeft ontdekt dat hij kan ‘’lopen’’. Niet echt natuurlijk, maar als je hem overeind houdt dan gaat hij stapjes zetten.
♥ tijgert rondjes af over de vloer.
♥ wilt na vijf maanden nog steeds geen speentje en begint nu ook al de fles met afgekolfd melk te weigeren.
♥ is dol op zijn groentehapjes. Vooral worteltjes vindt hij erg lekker.
♥ heeft voor de tweede keer gelogeerd bij Nani en Dabba.
♥ krijgt in de nacht nog steeds twee á drie voedingen.
♥ kan heel sip kijken als ik weg loop.
♥ is dol op dieren! De felle kleuren van Koko (papegaai van mijn oom) vindt hij geweldig en Dino (Duitse herder) aait (lees slaat) hij gewoon op zijn neus.
♥ is dol op zijn grote zus en speelt graag met haar.

Reshma Girdhari

2 Comments

  1. Mooi geschreven Reshma!
    Ik heb 1 meisje en 2 jongens.
    Verschil merkte ik al meteen met de borstvoeding periodes, meisje is iets feller in drinken….Tussen mijn 1e en 2e kind zit bijna 2 jaar tussen en dat had zijn voor en nadelen. In jou situatie heb je als dochter naar kleuterschool gaat, him-time met Rishwan.(Is ook fijn). Zie jij ook verschil met hoe je dochter was op Rishwan zijn leeftijd? leuk is om grappige uitspraken -gebeurtenissen op te schrijven in een boekje , want je vergeet het zo. Is zo leuk voor later. Bv hoe noemt je dochter een groentesoort of watvoor kleuterlogica had ze over een situstie…. geniet maar lekker van ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *