HOERAA, RISHAYA VIER JAAR!

LIEVE RISHAYA,

Het is nog geen dag geleden dat je geopereerd bent en ik blijf maar zeggen hoe ongelofelijk trots ik op jou ben. Je bent niet alleen een voorbeeld voor je leeftijdsgenootjes, maar ook voor mij. Je laat met je positieve instelling en vrolijkheid zien dat wat er ook op je pad komt dat het goed komt. Je hebt de harten van elke arts en verpleger in het ziekenhuis gestolen door je vastberadenheid om arts te worden. En op de vraag waarom..  geef je dan ook simpel antwoord:
‘’ Dan kan ik andere kindjes beter maken. ‘’
Je bent zoals de juf zegt het magneetje van de klas die iedereen bij elkaar houdt. En daar mag je ongelooflijk trots op zijn. Ik weet nog heel goed hoe veel zin je had op je allereerste schooldag, inmiddels ga je alweer drie maanden met plezier naar school. Dat je jonger dan je klasgenootjes bent, daar heeft niemand iets van gemerkt! Je hoort er al sinds dag 1 helemaal bij! Wennen of halve dagen naar school daar moest jij als eigenwijze peuter niks van hebben. Je deed lekker mee en voelde je al gauw thuis. Je hebt nu al vriendjes en vriendinnetjes waar je het liefst elke dag mee speelt, gelukkig hebben we weekend.. dan heb ik je weer eventjes voor mezelf! Vorige maand liep je zelfs als een van de jongste de avondvierdaagse mee! 
Je twinkelende oogjes en je lach van oor tot oor.. DAAR KAN NIKS TEGEN OP! 
Wat moet ik toch altijd lachen om je wijze uitspraken en je verhaaltjes. Waar je die vandaan haalt, ik heb werkelijk geen idee maar je kletst soms de woorden van ons hoofd af. En daar begin je al heel vroeg in de ochtend mee. Je onthoudt elke woord dat er tegen je gezegd wordt .. om vervolgens lekker tegen ons te kunnen gebruiken.
Er is veel veranderd in een jaar tijd, zo werd je ineens grote zus. Het was wel even wennen in het begin om mama te moeten delen, maar als ik nu zie hoe zorgzaam en beschermend je over je broertje bent.. dan kan ik alleen maar trots op je zijn. Je taak als grote zus neem je dan ook erg serieus. Je helpt hem waar je kan en dat speeltje dat hij voor de zesde keer heeft laten vallen pak je dan ook met liefde voor hem op.
Je bent leergierig, sociaal, liefdevol en vrolijk. Je bent iemand die helemaal gaat stralen als je iemand aan het lachen maakt. Het magneetje dat iedereen bij elkaar houdt en het zonnestraaltje dat ieders hart doet oplichten. We zijn blij met een (klein) dochter en zus als jou, we houden waanzinnig veel van jou. Je geeft ontzettend veel gezelligheid, liefde en kleur in ons leven! 

Reshma Girdhari

3 Comments

  1. Nog van Harte met je dochter! En wat weet je dingen toch altijd mooi te verwoorden!
    Men kan ook trots op jou zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *