HOE LANG IS LIPSTICK HOUDBAAR?

Terwijl je langzaam je MAC lipstick stash aan het uitbreiden bent, nu al weet welke kleur je de volgende aankoop gaat aanschaffen.. denk je vast niet aan hoelang lipstick nou eigenlijk houdbaar is, of wel?

 

HOUDBAARHEID 


In alle cosmetica producten zijn conserveermiddelen toegevoegd om te zorgen dat ze langer houdbaar blijven. Ondanks deze toevoegingen blijven cosmetica producten helaas niet eeuwig goed. Na verloop van tijd verdwijnt namelijk de werking van conserveermiddelen. Er staat op alle cosmeticaverpakkingen in Nederland een houdbaarheidsdatum in de vorm van een logo van een potje, waar je vanaf kunt lezen hoelang je het product na opening kunt gebruiken. Zoals op de afbeelding hier beneden, de ‘M’ staat voor het aantal maanden dat je het na opening nog kunt gebruiken.

HOE LANG IS LIPSTICK NOU EIGENLIJK HOUDBAAR?


Sommigen beweren dat je een lipstick wel vier jaar kunt gebruiken, maar dat advies zou ik zeker niet aanhouden. Een lipstick blijft zo’n zes maanden tot een jaar houdbaar, al kun je ze ongeopend drie jaar bewaren. Maar let wel op: De houdbaarheidsdatum op cosmetica producten gaan wel uit van een ideale situatie. Veel producten gaan dus veel minder lang mee. Er kunnen namelijk allerlei schimmels en bacteriën in je lipstick gaan zitten. Zeker in de zomer wanneer het warmer is of denk maar eens aan die testers in de winkel… 

-xxx-

 

13 gedachten over “HOE LANG IS LIPSTICK HOUDBAAR?

  1. Ik gebruik graag make-up maar absoluut geen lipstick. Ik vind dat dat totaal niet past bij mij. Heb er ook nooit bij stilgestaan of daar een datum bij hoort!

  2. Als ik iets opdoe, dan is het vaak lipgloss. Wel handig om te weten dat het maar 6 maanden houdbaar is. Meestal doet iedereen er wel langer mee volgens mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *