DROOGSHAMPOO IS FUNEST VOOR JE HAAR!

Droogshampoo is voor sommige vrouwen een godsgeschenk. Geen tijd om je haar te wassen? Beetje droogshampoo en tadaa.. volumineus haar dat nog prima een paar dagen zonder wasbeurt mee kan. Handig, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat droogshampoo helemaal niet zo goed is voor je haar, je kunt er jeuk van krijgen en zelfs haaruitval.. 

HOE WERKT DROOGSHAMPOO?

Droogshampoo is eigenlijk een poeder (meestal wit of doorzichtig) in een spuitbus. Je gebruikt het om je haar minder vet te laten lijken door het in je haar te spuiten. Een handige uitkomst voor als je even geen zin of tijd hebt om je haar te wassen. Eigenlijk is het optisch bedrog, je haar is niet echt schoon maar het lijkt schoon. Droogshampoo wordt ook vaak gebruikt voor meer volume in het haar of als parfum voor het haar, want je haar gaat er erg fris van ruiken. 

 

WAAROM IS HET SLECHT VOOR JE HAAR? 

  • Bij te vaak gebruik gaat het product zich opstapelen op je hoofdhuid, hierdoor verstopt het de poriën wat kan leiden tot puistjes en cysten.
  • Het kan ook de haargroei tegenhouden, omdat het naast de poriën ook de haarzakjes blokkeert.
  • Droogshampoo maakt niet alleen je vette lokken droog, maar ook je hoofdhuid. Een droge hoofdhuid veroorzaakt  irritaties, jeuk en roos.
  • De overblijfselen op de hoofdhuid trekken vuil aan waardoor het een broedplaats wordt voor bacteriën (!!).

 

REMINDER: De huid op je hoofd is eigenlijk een verlenging van de huid op je gezicht. En als je huid vettig en vies is, spray je er ook niet een soort poeder overheen zodat het ”schoon” lijkt. Of wel?…

 

xxx

 

 

12 gedachten over “DROOGSHAMPOO IS FUNEST VOOR JE HAAR!

  1. Ik vind de term droogshampoo altijd een beetje raar, ik bedoel, ik heb niet het idee dat je haar hier schoon van wordt. ik wist dit niet, maar als ik het zo lees, denk ik , ja logisch. Goed en duidelijk.

  2. Goed artikel! Ik geef toe dat ik schuldig ben aan het gebruik van droogshampoo al probeer ik het zo goed mogelijk te beperken! Pas ben ik 18 dagen op vakantie geweest en ik had een klein flesje mee maar heb het niet gebruikt! 😉

  3. Oei, ik heb het nooit gebruikt, en aan de nadelen te lezen is dat maar goed ook! Ik hoef maar om de 3 dagen mijn haar te wassen. Ik laat het ook gewoon los drogen, dus veel werk heb ik er niet aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *