AMANDELEN, EEN MUSTHAVE VOOR EEN MOOIE HUID!

We weten allemaal dat je voor een gezonde snack noten moeten eten. Ze zitten boordevol gezonde vetten, vezels en eiwitten. Maar afgezien van een goede gezondheid helpen noten je huid soepel en glad maken. Bovenaan het lijstje staat amandelen. Amandelen bevatten namelijk de meeste vitamine en mineralen, zoals magnesium, calcium, ijzer, zink en vitamine E. Je kunt het beste kiezen voor de bruine amandelen, want daar zit het vliesje nog om en dat is waar de meeste vitamine E in zit.

Amandelen bevatten o.a.:

  • Antioxidant: Het hoge gehalte aan antioxidanten in amandelen helpen bij de hydratatie van de huid. Het beschermt daarnaast tegen huidveroudering en herstellen van een beschadigde huid.
  • Biotine: Amandelen bevatten van nature biotine, beter bekend als vitamine B8. Vitamine B8 speelt een grote rol bij de aanmaak van keratine. Keratine is essentieel voor een gezonde en stralende huid, maar bijvoorbeeld ook goed voor haar en nagels.
  • Eitwitten: De grote hoeveelheid eiwitten in amandelen zorgen voor opbouw van cellen in de huid.
  • Essentiele vetzuren: De essentiële vetzuren in amandelen zijn een natuurlijke ontstekingsremmer, die zwellingen en ontstekingen reduceren. Denk maar eens aan ontstekingen op je huid, eczeem, psoriasis en acne.
  • Omega 3: Gezonde vetten als omega 3 zorgen ervoor dat de huid goed herstelt en houden de huid gezond en soepel.
  • Vitamine E: Vitamine E, is een vitamine waarvan bewezen is dat het de huid beschermt tegen schadelijke effecten van de zon. 

-xxx-

 

 

12 gedachten over “AMANDELEN, EEN MUSTHAVE VOOR EEN MOOIE HUID!

 1. Toch handig, wanneer lekkere dingen gewoon gezond zijn!

  Ik vind amandelen het lekkerste wanneer ze gemengd zijn met andere nootjes. Of in banketstaaf, maar dat is minder gezond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *