BEAUTY FABELS!

Je hoort soms in de wandelgangen verschillende beauty fabels. De een nog vreemder dan de ander. Ik heb een aantal bekende fabels voor jullie verzameld!

1. TANDPASTA OP JE PUISTES?

FABEL: In tandpasta zitten stoffen als menthol en alcohol. Je droogt je puistje hiermee wel uit, maar je maakt hiermee ook de buitenste huidlaag stuk. Hier kan je huid op reageren met nieuwe talgproductie en dus nieuwe puistjes.

2. SCHEREN ZORGT ERVOOR DAT HAARTJES DIKKER TERUG GROEIEN.

FABEL: Waarschijnlijk voelt het wel alsof je haartjes dikker terug groeien nadat je ze hebt afgeschoren, maar dit is niet het geval. Haartjes groeien juist dunner, maar iets stugger terug. Deze combinatie zorgt ervoor dat je haartjes dikker aanvoelen.

3. ALS HET BEWOLKT IS HOEF IK GEEN SPF(FACTOR) TE GEBRUIKEN.

FABEL: Ook als het bewolkt is komen er UV stralen op de huid. Alleen dan is de spf bescherming in je dagcreme voldoende, kies dus daarom altijd een dagcrème met SPF!

4. ELKE DAG JE HAAR WASSEN IS HET BESTE.

FABEL: Je haar bevat van nature een olie dat het haar gezond, sterk en glanzend houdt. Wanneer je je haar te vaak wast, was je dus ook die natuurlijke olie weg. Je haar wordt sneller dun en droog. Zo min mogelijk je haar wassen is het beste!

5. JE MASCARA BORSTELTJE IN DE TUBE POMPEN ZORGT VOOR MEER MASCARA OP HET BORSTELTJE.

FABEL: Het is juist niet zo goed voor je mascara, want door het heen en weer pompen komt er lucht en zuurstof in je mascara terecht. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je mascara sneller opdroogt én gaat klonteren.

6. JE HUID WORD EGALER ALS JE DAGELIJKS SCRUBT.

FABEL: Scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen wordt verwijderd. Als je dit te vaak doet is er een kans dat je je huid beschadigd. Na een scrubsessie heeft je huid even de tijd nodig om te herstellen, daarom is je huid 1 keer per week scrubben voldoende.

7. HAARSERUM HERSTELT GESPLETEN HAARPUNTEN.

FABEL: Helaas niet waar.. gespleten is gespleten! Er is dus geen manier om je haar met de juiste serum te herstellen. Wat wel helpt? Je haar regelmatig bijpunten!

8. JE MOET EERST CONCEALER AANBRENGEN VOORDAT JE FOUNDATION AANBRENGT.

FABEL: Je kunt veel beter eerst foundation aanbrengen, zo zie je namelijk precies welk deel van je gezicht wat extra aandacht nodig heeft.

9. GEEN VERSCHIL TUSSEN DAG- EN NACHTCRÈME.

FABEL: Een dagcrème voedt en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De huid is ’s nachts in een rustfase en kan een extra diepvoedende en herstellende boost goed gebruiken. Een nachtcrème zorgt daarom dus voor een herstellende werking.

10. PUISTJES UITKNIJPEN.

FABEL: het is het beste als je je huid zoveel mogelijk met rust laat. Wanneer je puistjes uitknijpt, komen de vieze deeltjes op je huid en is de kans groot dat je meer puistjes krijgt. Puistes? Leave them alone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *